Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Várat építenek a Szilfa-tisztáson

Életmód > Pest megye

2021-07-28


Szilfa_tisztas_3.jpgA Pilisi Parkerdő, folytatva az erdei turisztikai infrastruktúra megújítását, a Szilfa-tisztáson a már használatba vett padokon és asztalokon, kerékpártárolókon kívül új játszóvárat is épít. A munka 2021. július 26-án kezdődik és várhatóan augusztus 31-ig tart. A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás igen közkedvelt a környéken élők és a budapestiek körében.Szilfa_tisztas_2.jpgNépszerűségét nem csak a hamisítatlan erdei környezet, hanem a közelben lévő Budakeszi Vadaspark is növeli.

A Pilisi Parkerdő ezért megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását.  Mivel a kirándulóhelyet nagy számban látogatják családok, a gyerekeknek a mára már leromlott régi helyett új játszóvár épül.  A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig a már kihelyezett új padok, asztalok és – tekintettel a Pilisi Parkerdő erdőterletein egyre népszerűbb, évente 1,5 milliót is meghaladó bringás látogatási alkalomra – kerékpártárolók állnak rendelkezésre ezen az egyedi hangulatú erdei tisztáson.

A Szilfa-tisztás korszerűsítése része annak a programnak, amely keretében a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúráját megújítja. A VEKOP és GINOP forrásokból finanszírozott, több mint 1 milliárd forint összköltségvetésű program az ország leglátogatottabb erdeit felkereső, évi mintegy 30 millió látogatónak alakít ki XX1. századi színvonalú turisztikai berendezéseket. A Pilisi Parkerdő a fejlesztés tartalmát a természetjárók civil szervezeteivel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel egyeztetve alakította ki.

Szilfa_tisztas_4.jpgA beruházás a VEKOP-4.1.1.-15-2017-0007. számú, „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát” című pályázat keretében valósulnak meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel konzorciumi együttműködésben.

forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Vissza