Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Segítség gyermekre vágyó pároknak

Életmód > Pest megye

2021-08-24


gyermekaldas.jpgAz Apor Vilmos Katolikus Főiskola hazánkban egyedülálló szakirányú továbbképzést indít Anna-Joachim programjának keretében 2022 februárjában. A képzésen résztvevők elsajátíthatják mindazt a tudást, amely birtokában képesek lesznek régebb óta gyermekáldásra váró pároknak mentális-lelki segítséget nyújtani közös életük kialakításához.Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Anna-Joachim program tapasztalatai alapján létrehozott egy Magyarországon eddig nem elérhető, mentálhigiénés segítő képzést. Az Anna-Joachim programot azzal a céllal hozták létre 2019-ben, hogy ökumenikus-keresztény szellemben nyújtsanak intenzív és átfogó támogatást meddőséggel küzdő párok számára, továbbá felkészíthessék őket a gyermekáldás, valamint az örökbefogadás szülői hivatására is. A program neve Szűz Mária szüleire, Jézus Krisztus anyai nagyszüleire utal (Anna jelentése: kegyelemmel áldott, Joachim jelentése: Isten megvigasztal.) A tréning szimbolikus elnevezése azt fejezi ki, hogy a terméketlenség állapotának ideje nem kizárólag a várakozás időszakaként mutatkozhat meg egy házaspár életében, hanem a változás dinamikus, újrakonstruáló energiájává is válhat.

A szakirányú továbbképzést 2021. szeptember 4-én mutatják be az Apor Vilmos Katolikus Főiskola nyilvános rendezvényének keretében. A bemutató során összefoglalják a program eddigi tapasztalatait és eredményeit, bevált módszereit és terápiás eljárásait, valamint részletesebben meg lehet ismerni az induló képzést a főiskola pesterzsébeti kampuszán (Török Flóris u. 227-229.) szeptember 4-én, szombaton 10-12 óra között.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2021. szeptember 2-ig jelezze a kiss.luca@salt.hu e-mail címen és/vagy a +36 20 274 4412 telefonszámon.


Vissza