Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


35 projekt a választókerületben

Gazdasági rovat > Pest megye

2022-01-21


bia_menczer_mti_SzigetvaryZsolt.jpgA térség lakóival egyeztetve 35 projekt indul el Pest megye 2. számú választókerületében - mondta Menczer Tamás, a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje. A 15,4 milliárdos kormányzati támogatásból felépülő biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium alapkőletételén hangsúlyozta: kormánypárti jelöltként fontosnak tartja, hogy beszélgessen a térségben élőkkel.A biatorbágyi beruházás is annak a 35 projektnek az egyike, amelyek a térség lakóival történt beszélgetések alapján indulhatnak el. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kijelentette: mivel kiderült, hogy igény van az iskolára, a kormány megépíti azt. Hozzátette: az intézményben 500-600 gyerek fog majd tanulni, akik a gimnáziumi képzés mellett a technikumban logisztikai, pénzügyi-számviteli és informatikai oktatásban részesülhetnek.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a kormány politikájának mindig az egyik sarokpontja volt a magyar családok támogatása. Hozzátette, hogy a csok-ot eddig 200 ezer család vette igénybe, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg 900 ezer ember lakhatását sikerült támogatni. Az idén a gyermeket nevelő szülők adóvisszatérítése kétmillió szülőt érint és 600 milliárd forintot ad vissza a családoknak.

Juhász Roland, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára elmondta, hogy az épülő iskolával adott lesz minden ahhoz, hogy a a térségben élő gyerekek tehetsége kibontakozhasson. Hozzátette, hogy az iskola üzemeltetője, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tervei alapján készül a létesítmény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy változatos módszertan és digitális technológiák felhasználásával történjen az oktatás. 2023 tavaszán birtokba vehetik a gyerekek a 18 tantermes oktatási intézményt - fűzte hozzá az államtitkár. (MTI/Fotó: Szigetváry Zsolt)


Vissza