Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kerékpáros kertváros

Gazdasági rovat > Pest megye

2021-09-29


A Budapest Fejlesztési Központ megkezdte a budapesti agglomeráció kerékpáros stratégia tervezését. A stratégia célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei: minden agglomerációs településen élő kerékpárral biztonságosan meg tudja közelíteni a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomást és az agglomerációs kerékpárút-hálózat is összefüggő rendszert alkosson, mindenhol kapcsolódva a fővárosi hálózathoz.A stratégia tervezése helyzetértékeléssel kezdődik: azonosítják a szükséges, de jelenleg hiányzó hálózati szintű kerékpáros infrastruktúra és létesítmény-fejlesztéseket, kijelölve a mindennapi agglomerációs kerékpározás fejlesztési irányát. Térképes kérdőívet tettek közzé, melyre észrevételeket várnak.

Az egyiken a kerékpározás közben tapasztalt problémákat, a másodikon pedig az infrastrukturális javaslatokat (pl.: új kerékpárutak) jelölheti azon az útvonalon, ahol a vasút, hév- vagy buszállomás irányába közlekedik, ill. közlekedne.

A kérdőívben személyes adatokat ne adjanak meg. Észrevételek és javaslatok a kozosen@bfk.hu  e-mail címen is elküldhetők.

A kérdőív ide kattintva letölthető: www.kerekparoskertvaros.hu 


Vissza