Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budapest második legnagyobb szabadidőközpontja a XII. kerületben

Sporthírek > Pest megye

2008-11-17


A XII. kerületi Csörsz u. 14-18. szám alatt négymilliárdos önkormányzati beruházással épült fel három év alatt az a 13 ezer négyzetméteres, 2500 fő befogadására alkalmas új szabadidőközpontja, amelyet a kerület önerőből, állami és fővárosi támogatás nélkül valósított meg.

Miközben az elmúlt két évtizedben tucatjával zárták be a sportpályákat fővárosszerte, az üzemeltetőről elnevezett Sportmax sport- szabadidő- és rendezvényközpont kulturális események, koncertek megtartására is kiváló helyszín. A hasonló létesítmények közül csak a Papp László Sportaréna nagyobb nála a fővárosban.

A létesítményt még az előző ciklusban Mitnyán György vezetése alatt kezdték el és a beruházás idén november közepére fejeződött be.  A főként a fitness-wellnessre épülő, elsősorban nem a versenysportot, hanem a lakosság kikapcsolódását szolgáló csarnokban van egy fedett uszoda, egy élményfürdő és egy tanmedence is, sőt a 11 ezer négyzetméteres szabadtéri részen épül egy nagy versenymedence és már elkészült a műfüves focipálya. 

A múlt hétvégén Hegyvidéki Fitparádé keretében adták át a létesítményt a kerület lakosainak, akik lakcímkártyájuk felmutatásával ingyen vehettek részt a megnyitó rendezvényen. A fitparádén résztvett Timea Majorova, IFBB Fitness világbajnok és Flex Wheeler, a XX. század legendás testépítője is. A nyitó hétvégén ingyenes szűrővizsgálatok is várták a környező kerületekből is érkező érdeklődőket.

A rendszerváltozás óta tucatjával szűntek meg a sportcsarnokok és a sportpályák. „A kormány 2002 óta egyetlenegy forint támogatást nem nyújtott Pesten ezeknek a pótlására. Mi is ezt úgy építettük fel, hogy ebben egy fillér kormánytámogatás vagy fővárosi támogatás sincs.” - nyilatkozta a hírTV-nek Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg